woensdag 10 juli 2013

Salzburg

Gisterenavond is er niks meer gekomen van een dvd, geen idee hoe het apparaat werkte, we hebben het met zijn allen geprobeerd. Dan maar een spelletje phase.
    De winnaar

Op weg naar Salzburg, de 4 na grootste stad van Oostenrijk. En voor mij natuurlijk de stad waar  "the sound of music"  zich heeft afgespeeld. De allereerste keer dat ik naar de bioscoop ben geweest was deze film.
Na ruim anderhalf uur zeer bochtige wegen en zeer langzaam rijdend verkeer kwamen we op de plaats van bestemming aan. De Mirabellplatz midden in Salzburg, waar we op de hop-on hop- of bus wilden stappen. We hadden nog 20 minuten voor deze vertrok en die hebben we even doorgebracht in de tuin van het Mirabell paleis.

In de bus konden we kiezen uit de gewone uitleg via de koptelefoon of the sound of music toer. Dan kies ik al snel voor die laatste. Ik ben helemaal bij gepraat over alle locaties en het echte verhaal achter de familie von Trapp. Lang niet zo romantisch, maar toch wel speciaal genoeg om er een film en een musical van te maken.

En het was warm, bijna 30 graden. Gelukkig had de bus een open dak en zolang hij niet stilstond      was de rijwind wel lekker.


Als eerste stapten we uit bij Schloss Hellbrunn. Daar was een rekwisiet uit de film neergezet.

    I am 16 going on 17

Er lag een enorm park bij waar we onze lunch hebben gegeten en rondgewandeld hebben. Toen bleek dat we nog een haf uurtje op de bus moesten wachten, kon een ijsje er ook nog wel bij. Met de bus naar de volgende stop: de Nonnbergstift, het klooster waar Maria als postulante, zowel in het echt als in de film, was geweest. In het echt binnen, voor de film is alleen de buitenkant gefilmd omdat het klooster nog in gebruik is. Deze lag boven op de berg en jawel, met deze hitte mochten we de trappen op.


Het gebouw met de rode toren is het klooster.

Vervang Kim door een non en Kitty door de 7 von Trapp kinderen en je hebt een scene uit de film.

Daarna weer al die trappen af, dat ging gelukkig een stuk soepeler, en naar de binnenstad gelopen. Veel mooie kerken van binnen en buiten gezien. Het was binnen ook heerlijk koel. 

    In de winkelstraat waren de uithangborden helemaal in stijl, zelfs die van McDonald.

Toen zag ik opeens een kerstwinkel, het moet niet gekker worden hartje zomer, maar toch maar even naar binnen.

De paardjes stonden klaar voor een ritje, maar wij, sportief als we zijn, ahum, wilden zelf verder lopen.


Je ziet er verder niks bijzonders aan, een huis als vele anderen, maar het toevallig wel het geboortehuis van Wolfgang Amadeus Mozart.


Als laatste liepen we naar St.. Peters kerkhof, waar de laatste scènes van de film zijn opgenomen.
De familie verstopt achter hekwerk en grafzerk, terwijl de Duitsers naar hen op zoek waren. Nou ja, bekijk de film maar eens, ik ga het zeker nog een keer doen, nu ik alle plekjes in het echt heb gezien.



Daarna verder via de Mozartbrug, naar het laatste opstappunt van de bus, die ons weer naar het beginpunt en de auto bracht.


Onderweg naar huis zagen we de sneeuw nog op de toppen liggen.


Een warm en inspannend dagje, maar Salzburg is een hele mooie stad en heel leuk om daar eens rondgekeken te hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten