dinsdag 6 mei 2014

Dag 20, Stellenbosch en Dubai

Vanmorgen stonden we voor de uitdaging om de koffers dicht te krijgen. Mijn kofferrits protesteert al langer, dus maar hopen dat niet eerst de inhoud en dan het lege koffer van de band rolt in Amsterdam. Alles zit erin, mijn oude rugzak is gevuld met souveniers, mijn nieuwe rugzak met paspoort, leesvoer e.d. Na een geweldig ontbijt vertrokken we naar Stellenbosch. 

Het Hottentothollandgebergte


De kerk van Stellenbosch





Een museum met een authentiek geklede vrouw, die wel even wilde poseren.


De winkel van Sinkel, waar ontzettend veel te koop is. Ook losse kruiden, waarvan je minimaal 100 g moet afnemen. Het rook dan ook erg naar kruiden en gedroogde vis.


Gezellie he?


Wat gewandeld, cappuccino gedronken en toen was het tijd om naar het vliegveld te gaan. Afscheid genomen van Gert en Hanny en van Anneke, Ans, Gerard en Jenny, die nog een tijdje in Kaapstad zullen blijven.
Met z'n elven checkten we in bij de balie van Emirates, Loek's koffer woog 29 kg, de mijne 24. Gelukkig mocht er 30 kg per koffer mee. Vuile was kan veel wegen en souveniers nog meer.
We hadden nog een klein uurtje om wat rond te lopen en de laatste randen op te maken. Dat is goed gelukt, een fles amarula rijker en wat kleinigheidjes. Nog een glas ijskoffie en een wafel en we waren blut. 

Stipt op tijd vertrokken we voor de krap 9 uur durende vlucht naar Dubai, 7982 km, waar we om 23.15  uur landen. Het taxien nam flink wat tijd in beslag, we meerden niet aan bij een slurf maar mochten de trap af naar een gereedstaande bus. Het was nog 29 graden, dus jassen waren niet nodig. Ook deze rit duurde een aardig tijdje. Binnen gekomen mochten we de handbagage op de band leggen voor controle. En dan op naar de Marhaba lounge. Waar we te horen kregen dat de lounge vol was en we over een uur maar terug moesten komen. Gereserveerd en betaald, maar vol is vol.
Dan maar eerst een venti frappuccino. En na een uur weer naar boven, waar we weer te verstaan kregen dat ze vol was. Na wat aandringen van onze kant, was de dame bereid om naar plaatsen te gaan kijken. We zouden dan wel her en der geplaatst worden, maar dat viel mee, we zaten gewoon bij elkaar. Op vreselijk ongemakkelijke stoelen. Ik had echt van die lounge gevallen in gedachte, lekker liggend de tijd doorbrengen, maar we zitten gewoon rechtop op doorgezakte stoeltjes. Drinken en eten is wel aanwezig, dus daar nemen we het maar van. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten