woensdag 13 juli 2016

Wenen, 13 juli 2016

Vlucht AB 3684 welke om 12.45 zou vertrekken van Dusseldorf werd op de borden veranderd in 13.10. Eenmaal aan boord werden dat nog 30 minuten later, want op dit vliegveld mochten maar 48 vliegtuigen per uur vertrekken. Nu (14.00) staan we in de rij te wachten om op te stijgen. Gekrijs in stereo, want 2 babies aan boord, die het meer dan zat zijn. Stewardessen in spijkerbroek, dat is nieuw.

Toen we eenmaal vlogen renden de stewardessen met de koffiekar van voren naar achteren. Loek ik en ik zaten op de laatste rij, je snapt het al. Hij kreeg zijn bakkie nog, bij mij was het, verzeiung, op. Leider, leider. Ballenmaatschappij, voortaan weer Emerates of zo. Om half 4 landden we in Wenen. Als laatste uit het vliegtuig, want laatste rij, we hoefden wel niet zolng op onze koffers te wachten. Bij de uitgang even speuren naar onze chauffeur die met een A-viertje stond te wachten op ons. 


Zwijgzaam typje, maar we waren in 25 minuten bij ons hotel. K + K Maria Theresia **** aan de Kirchberggasse.



Ingecheckt en onze kamer bewonderd. Ha, er staat een waterkoker en koffie. De schade maar even ingehaald.


Daarna de omgeving even verkend. Op de Naschmarkt de ene eettent na de andere, dus zodra het woord schnitzel op een uithangbord verscheen, ploften we neer. Loek een schnitzel, uiteraard, ik een aardappelsalade met stukjes kip. En als toetje, Kitty! Crêpes met chocoladesaus.


En toen begon het te regenen en het hield niet op. We hebben een hele tijd gewacht en toen het iets minder werd zijn we maar teruggelopen. Gelukkig werd het daarna snel droog, want we hebben iets teveel gelopen. Waar is die @&€&@ Kirchberggasse nu?







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten