zaterdag 5 november 2016

Marokko, Dag 5. Beni Mellal, 4 november 2016


We rijden verder naar de aan de voet van het Midden-Atlasgebergte gelegen stad Beni Mellal waar we de komende nacht doorbrengen in hotel Tazerkount in Afourer.


We werden weer verrast vanmorgen door een rij fotoos die gisteren werden gemaakt bij ons bezoek aan de Medina.


Daarna stapten we de bus in voor een lange rit van 390 km naar Beni Mellal. 



In Ifrane hadden we de eerste stop. Deze stad wordt klein Oostenrijk genoemd en is heel on Marokkaans. Huizen in Oostenrijkse stijl, veel groen, een hele mooie, nette stad. Deze stad heeft de schoonste lucht van Marokko en is in de winter een bekende wintersportstad.

We pauzeerden even voor de frisse lucht en reden vervolgens door, langs Azrou, M'rirt waar de 

koffiestop was in cafe restaurant Riad El Borj.



Daarna weer door, de streek Khenifra in. Bij het Mohammed el Sali stuwmeer stapten we weer uit voor een fotomomentje. Het waaide nogal hard daar.



Dan de lunch, een buffetje en terug in de bus begon het wachten op 2 mensen die op eigen houtje een restaurant waren gaan zoeken en daar hadden gelunched. En vervolgens de tijd vergaten.


Rond 3 uur arriveerden we in hotel Tazerkount, een resortachtig geheel. Mooi hotel, ruime kamers, mooie tuin met zwembad en huiskatten.








Deze volgde ons over het halve terrein, die dacht zeker dat er wat te halen viel.


Omdat we nog tijd genoeg hadden tot aan het diner liepen we met Wil en Marivi naar het stadje Afourer met z'n 11.000 inwoners.   Uit de bergen loopt een leiding die water vervoert naar de sinaasappelbomen.



Het stadje zelf waren we zo door. Het is eigenlijk 1 lange doorgaande weg. We wilden eigenlijk een terrasje pakken, maar alle  terrasjes zaten vol en uitsluitend met mannen. Dan maar terug naar het hotel. 

Grappig, een moslimland met een kerstman.




Opeens zagen we in de verte een hoop volk staan tegen een heuvel. Er waren kraampjes en heel veel mensen die er naar toe liepen. Het nleek te gaan om een traditioneel feest, waarbij paarden en Berbers met traditionele geweren telkens een afstand in draf aflegden en daarna allemaal tegelijkertijd een schot afvuurden.

Voor deze race worden allerlei paarden gebruikt, behalve de Arabieren, die zijn er te temperamentvol voor. We hebben een tijdje staan kijken voor een marktkraampje, de man liet ons gewoon staan daar, heel vriendelijk.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten