zaterdag 18 april 2015

Italie. Weeze, 18 april 2015 Dag 1

Zaterdag 18 April; Nederland-Bergamo-Toscolano-Maderno (D)

Vertrek vanaf diverse opstapplaatsen naar het vliegveld van Weeze voor de vlucht met Ryanair FR8606.
Vertrek 12.20 uur naar Bergamo.  Aankomst in Bergamo om 13.55 uur. Na het inchecken in ons sfeervolle hotel ****hotel Antico Monastero in Toscolano Maderno dat vroeger een klooster is geweest met zijn prachtige tuinen volgt het diner.

Om 9.15 bracht Kitty ons naar de opstapplaats in Horst, waar niet lang daarna de bus arriveerde met Paul op de 1e rij. "Hebben we eigenlijk voor 1 of 2 koffers ruimbagage gekocht?"
"Ik dacht 2".
Paul bracht de instapkaarten langs en ja hoor, 1 koffer als ruimbagage. Daar zaten we met 2 grote koffers. Dat werd extra betalen en flink meer, omdat je  niet van te voren hebt gereserveerd.
Na een vlotte rit langs diverse opstapplaatsen arriveerden we op Vliegveld Weeze. Ons vliegtuig vertrok om 12.20 en we konden na inchecken en douane bijna meteen doorlopen. Dat ging lekker vlot.
Het vliegtuig in, installeren bij het raam en wachten op vertrek. De piloot: "Dames en heten, ik heb slecht nieuws, vanwege een technisch mankement gaat dit vliegtuig nergens heen. Er komt een vers vliegtuig vanuit Bergamo hier naar toe om ons op te halen. De vertraging zal tussen 3 en 4 uur gaan duren.


We mochten allemaal weer het vliegtuig verlaten, op de bus naar de vertrekhal, waar we nu zitten met een veel te dure kop koffie uit een kartonnetje.

Paul liet ons de sms van Ryanair zien, die hij kreeg het moment dat hij het vliegtuig verliet, veel excuses e.d. Na 2 uur vertraging hadden we recht op een bon van 5 euro om eten en drinken te kopen. Dat wordt een broodje bockwurst met mosterd.


Om 16.25 zaten we weer in het vliegtuig en dit keer vertrokken we echt. Ik had inmiddels behoordlijke dorst. Eerst kwam de catering langs met snacks, daarna met loten, toen de trolly met parfummetjes en daarna werd de daling ingezet, dus iets te drinken moest wachten.
Kwart voor 6 waren we in Bergamo, een klein vliegveld. Vroeger militair maar omgebouwd voor de burgerluchtvaart. Omdat het zo klein is, is de bagageafhandeling heel snel. In een mum van tijd stonden we met koffer buiten, waar Sebastiaan ons stond op te wachten.

Het is somber weer, alsof er elk moment een bui kon losbarsten. We reden over de Povlakte, Lombardijen, langs druiven en olijven, marmergroeven en veel pijnbomen richting Toscolano-Maderno. 
Paul had weer bericht van Ryanair, dit keer dat we niets konden claimen. Terwijl je bij meer dan 3 uur vertraging recht hebt op een vergoeding. Dat zullen we dus nog wel eens zien.
En nu zitten we in een kamer in het oude klooster. Zonder gordijnen, dus Loek heeft iets creatiefs met een deken gedaan. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten