woensdag 20 januari 2016

Tenerife, 18 januari 2015

We moesten 2 uur rijden naar de vertrekplaats, we kregen een ontbijtje mee. Dat was niet veel, een cakeje zwaar over de datum, flesje water, beurse appel en 2 sneden klef wit brood. Ik had een sinaasappel erbij, die smaakte prima. Beneden in de lobby stond een koffieautomaat die verse koffie gaf. 60 cent kostte dat, er konden 2 eurostukken in. Maar het apparaat wisselde niet. Logisch? Na, de receptioniste gaf me het geld terug.

Paul haalde ons stipt om kwart over 8 zodat we om half 9 bij Chayofa waren, waar de rest al klaar stond. 

Dag 7; Maandag 18 Januari Tenerife O

Route 5; Chamargo, Faro de Anaga, Las Palmas de Anaga, Caserío del Draguillo, Chamorga: 
·  Soort wandeling: Rondwandeling
·  Tijdsduur: 5 ½ uur
·  Afstand: 12 kilometer·  Moeilijkheidsgraad; Medium/Hoog
·  Hoogteverschil: 666 meter


Zoals altijd vertrokken wij in 2 richtingen, de andere groep ging eerst door het dal, wij stiefelden meteen naar boven. Hijg, puf, en zo verder. We klauterden over stenen en rotsen omhoog. Het was zwaar, dat kan ik je vertellen.



Hier zijn we al aardig hoog


We kwamen mooie bloemen tegen onderweg waar de gids met zijn moeizame Engels niet zo snel de naam van wist. Maar mooi blijft het.


En daar gaan de klimgeiten weer verder. Maar je bent een steenbok of niet he?


Het uitzicht was weer magnifiek. 


Achter ons een eiland dat in voor en najaar lopend te bereiken is bij laagtij, maar het is verboden, want een natuur reservaat.


Zie je die vuurtoren in de verte, daar moesten we naar toe.


En ja hoor, we hebben hem gehaald. Loek maakte nog een mooie sliding, met een halve koprol en toen stond hij weer recht. 2 geschaafde knieen en handpalmen, maar niks aan de hand.
Het was een flinke daling, met veel grevel op de grond, iedereen maakte glijers. Niet iedereen wist dat zo spectaculair te doen als Loek.


Hier kwamen we ook de andere groep tegen, die hier ging lunchen. Wij deden dat verder naar beneden.


Bij een klein wit kerkje. 


Drakenbomen, zo genoemd omdat hun sapstroom rood is.


Na een laatste klim naar biven (komt er geen eind aan?) waren we weer terug bij de busjes.

Op de weg terug stopten we nog even bij deze kerk van de zwarte Madonna. Ooiit is er een kist met een beeld van de Madonna aangespoeld, in een kapel gezet. Bij een storm weer verloren gegaan en nu staat er een replica.


Electronisch kaarsjes aansteken, voor 50 cent gaan 2 kaarsjes branden, de moderne tijd, je houdt het niet tegen.


Op het plein standbeelden van de 9 koninginnen van het eiland vroeger.


's Avonds aten we in Adeje, waar alleen kiprestaurants zijn. Het was lekkere kip, met friet en salade. Alleen als je een wijntje bestelde kwamen er kannen op tafel. Ik dronk 1 wijntje, mijn buurvrouw 3. Later kwam een gezamelijke drankrekening en zoek dan maar eens uit wat het kost. 
De vorige avonden hadden we alles op de grote hoop gegooid en gedeeld door 26. Ook niet eerlijk, want toen kostte het biertje van Loek opeens 5,50 en mijn glas water ook. Terwijl de horeca hier heel goedkoop is. Maar goed, tis vakantie.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten