dinsdag 12 januari 2016

Tenerife, 12 januari 2015

Om  2 uur vannacht begon mijn verjaardagsfeestje al. We moesten opstaan om op tijd in Sevenum te zijn waar de bus van Van Den Munckhof ons naar het vliegveld van Weeze zou brengen. Loek en ik hadden elk 2 koffers bij ons. Een grote voor op Tenerife, een kleintje voor op Gomera. De grote koffers zouden meteen naar het hotel in Los Christianos gaan, de kleine namen we mee in de busjes naar Gomera. Het begon al goed, op de parkeerplaats in Sevenum heb ik nog snel mijn wandelschoenen in de kleine koffer gedaan. Oeps. 
Keurig op tijd draaide de touringcar de parkeerplaats op en Chi stapte uit om ons welkom te heten en ons te voorzien van een E-ticket. Paul was al op Tenerife.

03.10 uur - Sevenum; Kerk Raadhuisplein 
03.20 uur - Horst; Noordsingel 54 (Reishuis)
03.35 uur - Leunen Gemeenschapshuis Albionstraat
03.40 uur - Venray Parkeerplaats De Wetteling
03.45 uur - Venray Stationsweg Bushalte Kwikfit
03.50 uur - Oostrum H. Dunantstraat Bij spoorwegovergang = NS Station
04.30 uur - Weeze


Na diverse stops kwamen we uiteindelijk op het vliegveld, waar we incheckten.
Zowel de grote als de kleine koffer gingen mee als ruimbagage, omdat ze geen ruimte meer hadden in de bagagevakken. Onze vlucht was de eerste die vertrok. 

06.30 uur Vertrek met Ryanair FR6228 Weeze-Tenerife 

10.15 uur Aankomst op Tenerife Reina Sofia


We waren keurig op tijd in Tenerife, alwaar Paul, Sebastiaan en Lisanne ons stonden op te wachten. 
De vrijwillige chauffeurs mochten met Paul mee om de sleutels van de busjes op te halen.

Daarna werden de grote koffers naar een busje gebracht en deze gingen met Sebas mee naar zijn kelder, waar ze drie dagen mogen logeren.
Wij gingen met de handbagage naar de 4 gereedstaande busjes 


en reden naar de haven van Los Christianos. Onderweg zagen we nog een vrouw vreselijk hard onderuit gaan op een mountainbike, waarop Paul foeterde dat Tenerife een wandeleiland was en geen fietseiland. Er zijn ook geen fietspaden, men fietst gewoon op de grote weg.
Bij de veerboot aangekkmen werden de busjes in de rij gezet en hadden wij nog even om de boulevard op te lopen om ergens wat te eten en te drinken. Dames en heren, het is 26 graden hier.



Ik bestelde een tonijnsalade en kreeg een behoorlijke portie. We moesten om kwart voor 1 terug zijn bij de ferry, dus dat werd nog dooreten.


We kregen de tickets van Paul en een kwartier later kregen we de goede tickets van Paul.
Die van de heenvaart. Het was 1 uur en 15 minuten varen. 

Aan boord kwamen we Sebas tegen, die juist afscheid had genoemn van ons met de woorden tot vrijdag. Het was een verrassing zei hij. Dan krijg je zulke foto's. Sebas staat boven en Paul, geheel onwetend, een verdieping lager met Lisanne.


Het was een deinend tochtje, 1 keer zagen we in de verte dolfijnen en alleen maar omdat Sebas ons erop wees. Te ver weg om een foto te maken. De rook links kwam uit de schoorsteen van de boot. 


Gomera komt dichter en dichterbij.

Om 3 uur stonden we op de kade waar we naar ons hotel reden. Hotel La Colombina in de hoofdstad San Sebastian de la Gomera.













1 opmerking:

  1. De hoofdstad San Sebastian de la Gomera... Hoe groot is dat eilandje? Groot genoeg om een hoofdstad te hebben?
    Het ziet er lekker warm uit... geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen