vrijdag 19 september 2014

Malta, dag 3, 19 september 2014

Dagje relaxen, want dat is vakantie. Maar er moesten ook serieuzere zaken worden aangepakt. De zoektocht naar het postkantoor. Missie geslaagd. 


De medewerkster was heel behulpzaam, 35 postzegels naar landen over de hele wereld? Geen probleem, wel was het lastig dat bijna geen een land dezelfde porto vereiste. Per werelddeeel was het anders en soms ook per land. Kelly heeft haar lijst maar gegeven en zij schreef op wat op welke kaart moest. 


En of de kaarten bij afleveren direct gestempeld konden worden? Geen probleem. Ze heeft al een envelop die klaar was voorzien van een stempel. Kaarten uit Malta worden doorgaans zonder stempel bezorgd, en de meeste postcrossers kicken wel erg op een stempeltje.
Terug naar het hotel, even een foto van de buitenkant genomen. Aan de overkant is de zee en deze kun je ook bereiken via het hotel, ze hebben een gang onder de weg door lopen.


Na de lunch, dit keer bij de poolbar (cheeseburgers) was het tijd om te gaan duiken. Kelly en Kitty hadden zich opgegeven voor een duikles. Loek en ik gingen mee voor de foto's, Kim was nog niet rood genoeg, die bleef liggen bakken en braden.
Met een busje werden we opgehaald en 10 minuten verder bij de duikschool afgeleverd. Daar kregen de 5 deelnemers eerst een uitleg over de duik apparatuur. Daarna mochten ze zich in een wetsuit hijsen, kregen ze lood omgehangen, flippers aan, duikbril op en als laatste de persluchtfles. Kelly en Kitty kregen een minder zware, maar het woog toch nog behoorlijk wat.


 Ze gingen op de rand van de walkant staan en sprongen na elkaar in het water.



Na even met hun hoofd naar beneden in het water te hebben gelegen, kon het echte duiken beginnen. Nog een laatste foto met hun duikinstructeur uit het Duitse Neuss


En weg waren ze.


Om na ruim een half uur weer op te duiken.



Ze hadden het heel leuk gevonden, veel vissen gezien, alleen die perslucht zorgde wel voor een hele droge keel.

Op naar het avondeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten