zondag 21 september 2014

Malta, dag 4, 20 september 2014


Hop on hop off. Maar eerst met de shuttlebus naar Sliema waar we over dienden te stappen op de rode lijn van de Malta sightseeingbus, niet te verwarren met de City sightseeingbus Malta. Dit om het allemaal onduidelijker te maken. We stapten over op de goede bus en de eerste stop was in Valetta, de huidige hoofdstad van Malta. Door de poorten liepen we de binnenstad in.


Als eerste stond de St. John's Kathedraal op het programma. Kim bleef buiten wachten, die heeft het niet zo op kerken en musea. We kregen een digitale reisleidster mee en als je maar telkens het juiste cijfertje intoetste vertelde zij je het verhaaltje behorende bij dat gedeelte van de kerk, een schilderij of een beeld. Niet te geloven dat deze kerk toen ze gebouwd werd, heel eenvoudig was, maar een eeuw later onder invloed van het Katholicisme langzaam werd verfraaid tot in de huidige staat.


Doordat het bloedheet was in de kerk zijn we er met een vaartje doorheen gestiefeld en was het buiten gekomen toch wel tijd voor een ijsje.
Daarna de straat afgelopen tot de waterkant waar we ergens de bus weer verwachten. Dat was nog een heel eind lopen en toen we eenmaal de bus zagen waren we net op tijd. Eenmaal binnen vertrok deze meteen.



Heerlijk boven, met een flinke rijwind, koelde je tenminste wat af, want het was me daar toch warm plakweer. 
Bijgelovig als de bevolking van Malta was bouwden ze altijd 2 klokkentorens op hun kerken. Een klok met de goede tijd.


En een klok met de verkeerde tijd zodat de duivel niet wist wanneer de kerkdienst begon. Rare jongens die Maltezers. 


We reden langs de Tarxien tempels en het Hypogeum, wat een unescogebeuren is, door Vittoriosa en Zejtun naar Marsaxlokk, een heel leuk vissersdorpje. De boten lagen allemaal in de baai, de vissers vertrekken altijd voor dag en dauw om te vissen, zodat ze al lang en breed terug zijn als wij arriveren. 


We zagen deze kleurige deuren met bijpassende ramen. Eerst maar eens een hapje eten en drinken, want intussen was het lunchtijd geworden.


Daarna zijn we de waterkant afgelopen. Het oog op de boot heeft een betekenis, maar die ben ik zo'n beetje vergeten.


Ook de bovenste gekleurde rand van de boot heeft een betekenis, is de rand geel dan komt de boot uit Marsaxlokk, is de rand zwart dan komt ze uit Gozo.  


Miss, could you take a picture please? Thank you.


We stapten de bus weer in en reden via de Ghar Dalam cave naar de Blue Grotto. We verheugden ons op en boottochtje, want zoals gezegd: hot, hot. Maar om de een of andere duistere reden voeren de boten vandaag niet. Dichterbij de grotten zullen we niet komen.


Dan maar even de Middellandse zee van dichtbij bekijken.


De bus weer in en door, langs de valkenopvang en de zandsteengroeves naar Sliema om de shuttlebus naar het hotel te pakken. Die zou pas over een half uur komen zodat er nog genoeg tijd overbleef voor een McFlurry. In een gekoelde (hoe zalig) McDonalds.

Aardig verkleurd en oververhit kwamen we weer in Qawra aan waar er strootjes getrokken werden wie het eerst mocht douchen:)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten