dinsdag 7 februari 2017

Dag 3, 7 februari 2017 Dubai


Gisterenavond hebben we een zgn. Dow cruise gedaan met deze schuit.


Aan boord konden we dineren, er was een lopend, excuus, varend buffet.


Ook aan entertainment was gedacht. Deze danser draaide constant heel snel rond, terwijl hij moeilijke dingen deed met ronde voorwerpen. Aan het eind deed hij de lichtjes aan.


Vanmorgen werd ik wakker geschud door Loek, ik hoorde de wekker niet. Ik heb als een blok geslapen.
Op naar het ontbijt dat boven verwachting was. Top! 
Deze dag heette onze Pakiistaanse chauffeur Ali en hij reed ons naar de Bastakiya wijk.
Een van de ouste woonwijken van Dubai.


Dit is een centrum waar lichamelijk en geestelijk gehandicapte mensen kunst maken. Opgericht door een Nederlandse vrouw.


Door naar het Dubai museum, gevestigd in het voormalige Al Fahidifort. Dit fort werd gebouwd in 1787 en is daarmee het oudste gebouw van Dubai.
Hier hebben we een tentoonstelling gezien over het dagelijkse leven in Dubai in de jaren voor 1960. Voor de ontdekking van de olie. Met poppen werden tafereeltjes van hun leven uitgebeeld.

Een smid met zijn knecht


Koranschool


Een parelduiker die met gewichten aan zijn voeten in zee dook en 3 tot 4 minuten onder bleef.


Het was enorm druk in de straten rond het museum, onze bus bleef maar rondjes rijden omdat hij nergens kon blijven staan. Uiteindelijk is dat toch gelukt en konden we instappen. We gingen naar de kruiden soek met de watertaxi.


Kruiden zover als je kon kijken.


En uiteraard heb ik de rest van de dag met een enorme peul rond gesjouwd.


Op naar de goud soek.


Als eerste zagen we de grootste ( het zal eens niet) gouden ring ter wereld. 21 karaat, 64 kg en een waarde van 11 miljoen dirham.Hij bevat 5,1 kg Swarovski stenen en werd in 45 dagen door 55 mensen gemaakt. Daarmee verdiende de ring een plaatsje in het Guinessboek of Records.


Voor de rest links en rechts alleen maar juweliers waar de gids als een haas doorheen stapte.

We moesten op tijd naar de Dubai Mall.

De Dubai mall bestaat uit ruim 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen en heeft een totaal vloeroppervlakte van ruim een half miljoen vierkante meter. Gemiddeld komen er per week 750.000 bezoekers. Je loopt je er helemaal verloren. Gelukkig kun je een plattegrond meenemen en bij elke roltrap staan meerdere plattegronden met touchscreend waar je je route kan bepalen. Na een middag lopen begonnen we het door te krijgen. Er zijn rotondes, linker en rechter paden en een middenpad.


Om 1 uur was er een fonteinshow. We stonden heel strategisch op de brug voor de fontein en dat voelden we ook, als de stralen erg hoog gingen, duurde het 10 tellen en dan had het water ons ook beteikt in de vorm van miezerregen.


Het grootste aquarium ter wereld is ook hier te vinden. In dit aquarium van 10 miljoen liter water zwemmen meer dan 33.000 zeedieren. Het glazen paneel is 32 meter breed en 8 meter hoog, weer een wereldrecord. Dubai grossiert erin.


Naast de vele winkels heeft de Mall ook een ijsbaan met een oppervlakte van 7100 m2
En een capaciteit van 2000 gasten.


Zij moet nog even oefenen


Een enorme candystore


De waterval die alle verdiepingen van de Mall beslaat.


En daar is tie dan. De Burj Khalifa. Een wolkenkrabber van 829, 84 meter en 162 verdiepingen. En,  jawel, de hoogste ter wereld. De lift heeft een snelheid van 42 km per uur. Dat record is inmiddels verbroken. Geopend op 4 januari 2010. We zijn nog even bij het ticketbureau geweest om te zien of er nog kaartjes waren voor vandaag maar alles was uitverkocht.


Waaah, Thor, afgedaald uit Asgard.


De legowinkel was fantastisch.


Mijn nieuwe beste vriendinnen.


We hebben daarna gegeten bij de Ihop, ik een wafel, Loek een teiltje sla, die hij gedeeld heeft met mij

Van Paul hadden we een precieze beschrijving gehad hoe we naar de metro moesten lopen, welke metro, waar we eruit moesten.
De wandeling naar het metro station was al 20 minuten, door lange passages, over de autowegen, met rolbanden zoals je ook op Schiphol ziet, de ene na de andere er kwam geen eind aan.
En druk. De eerste 2 metrotreinen moesten we voorbij laten gaan. Toen stonden we wel vooraan en bij de volgende hebben we ons naar voren gestort en ertussen gewurmd. Sardientjes in blik. Mensen die er ol de volgende stations uit moesten, hadden echt moeite om er uit te geraken. Bij ons station liep de halve trein leeg, dat ging gemakkelijker.
En nu uitrusten, we hebben kilometers gelopen vandaag.
























3 opmerkingen: