zondag 13 september 2015

Cuba Dag 6, zondag 13 september 2015

Trinidad

Gisterenavond was er een show om half 10 in een openluchttheater behorende bij het resort. We zaten er al vóór 9 uur. Om 9 begonnen twee amigo's te spelen en zingen. Na 2 liedjes komt Pedro het podium op en geeft een heavy metal uitvoering van "Let it be". Eerlijk gezegd klonk het niet slecht.


Daarna kwam Hotel California, dat was iets minder, maar swingend genoeg. En toen ruimden de jongens hun instrumenten op en vroegen wij ons af of het dat was.
Inmiddels werden de cocktails aangeleverd. In plastic bekertjes, maar het smaakte er niet minder om. Dit was van de overbuurman.


Maar om half 10 begon het echte optreden met muziek en dans. 
Na afloop liepen we terug naar de kamer en kwamen de familie rode kater tegen. 5 volwassen poezen en 2 kittens. Aaaaaah.


Vanochtend stond er een stadsbezoek door Trinidad op het programma. Voordat we daar naar toe reden gingen we eerst naar een uitzichtpunt vanwaar we de voormalige suikerrietplantages konden overzien, waar duizenden slaven hebben gewerkt vanaf de 16e eeuw.

De familie Plak en Klef. Het is constant 40 graden en klam. We zweten wat af in dit land. Iedereen trouwens, ook de Cubaanse gids. En dan zijn er toch nog bij in onze groep die er okseldroog uitzien.


Trinidad wordt ook wel de Museumstad van de Caribische Zee genoemd. Het is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 


Dit huis met het groen op het dak was het voormalige theater.


Dit is het huis in de stad van de eigenaresse van de plantage die we gisteren hebben bezocht. Maria. Ze hertrouwde haar huisarts nadat haar man Pedro onverwachts gestorven was. Ze was erfgename van enorm veel geld en goederen. Men fluistert dat zij de dood van haar man een handje heeft geholpen. Gif misschien? Ze had 13 kinderen, 6 van de eerste man, 7 van de tweede.


Leuk, een kip op je hoofd.


Het huis van San Chez, maar het kan ook Rodriguez zijn geweest. Maar evengoed prachtige koloniale huizen.


De kerk, waar net een mis bezig was. Met een prachtig gemengd koor.


Het plein


De binnentuin van het museum waar we verder geen foto's meer mochten maken. Tassen en fototoestellen gingen in een grote kast, die Pedro afsloot met een hangslotje.


We zagen mooie meubels en kamers en kregen er door een Spaanse gids wat informatie bij verteld, vertaald door onze gids.

Daarna gingen we op weg naar een bar, over al die rottige kinderkopjes waar het hele historische centrum van vergeven is. Pumps maken hier geen kans.


Follow the leader. Mooi huis wel.


Hier werd de eerste mis opgedragen nadat Velasquez en Columbus Cuba hadden ontdekt. Er werd ook een acacia gepland, dit is een nakomeling. 


Ach ja, boys en toys.


In de Canchancharabar kregen we een gelijknamig drankje, wat limoen, honing en rum bevatte. Lekker fris.


Wel een klein beetje maar.


Uiteraard sprongen daar weer muzikanten tevoorschijn die de swingende Cubaanse muziek ten gehore brachten. (Cd kopen?)


Dit was weer een meisje dat 15 jaar werd. Ze verscheen eerst in het wit, toen blauw en laterna had ze een oranje jurk aan.


Cubaan met sigaar, hoe cliché wil je het?


Daarna kregen we nog wat vrije tijd om zelf rond te kijken. Dat hadden we snel gezien, we vonden een barretje waar ze lekkere cappuccino's maakten en de pina colada daarna was echt top. Linda en Mark kwamen erbij zitten en het was 1 uur voor we er erg in hadden.
De lunch in het hotel was prima en we houden nu een siësta. Ik met vest en sokken aan, want de airco heeft 2 standen: uit of te koud.

Het kamermeisje had weer wat moois gemaakt van de handdoeken.


's Avonds gingen we naar het plein waar we 's middags ook geweest waren. Naast de kerk waren optredens. Mensen zaten op de trappen, van kinderkopjes, dat hielden wij geen half uur vol. Gelukkig vonden we bovenaan de trappen nog wat stoelen en tafels waar we de rest van de avond gezeten hebben. Lekkere verse pina colada gedronken. Er werd muziek gemaakt, gedanst, een show gegevn met vuur.  De stroom viel een keer uit: dat was donker!  Notitie aan mezelf: zaklamp-app downlaoden. En daarna werd er weer verder gedanst. Cubanen hebben de salsa in hun bloed.





















 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten