zaterdag 19 april 2014

Dag 4, Krugerpark

Vanmorgen om 5 uur op om nog te kunnen ontbijten voordat de gamedrive begon. Ik ben nog snel teruggerend naar de hut, pfffft, erg ver lopen, om een dikker vest te halen, want het kon wel eens frisjes zijn zo vroeg in de morgen. Stipt om 6 uur stonden er 2 auto's van het bedrijf met als logo een leeuw. Onze chauffeur heette Quinten en hij heeft ons 180 km lang door het Krugerpark gereden, waarbij hij al zijn kennis kon spuien. 


Nog voordat we het park inreden kwamen we een giraf tegen.


En een witte neushoorn, waarop we dus nummer 1 van de big five konden afstrepen.


Eenmaal in het park zagen we een olifant midden op de weg staan. Een jonkie nog, die heel intimiderend met zijn oren begon te wapperen. We hielden afstand en na een tijdje werd hij het zat en stapte van de weg af. Om er meteen weer op te stappen toen Quinten wilde optrekken.
Hij zat ons gewoon uit te dagen. Er leven 14000 olifanten in het Krugerpark, wat eigenlijk een beetje te veel is.


Nummer 2 van de big five. Dat is de benaming voor de 5 beesten die het gevaarlijkst zijn om op te jagen.
We reden langs kudu's, impala's en mongoes. Ook zagen we gnoes of zoals ze hier zeggen: wildebeesten. De rakkers die verantwoordelijk waren voor de dood van Mufasa. Ik heb er nog nachtmerries van. Van impala's leven er 200.000 in het park.


We zagen een buffel. Daar is nummer 3 van de 5 al, dat ging lekker. Buffels leven met wel 500 in een kudde. Deze was alleen, oud en versleten.


Dit is de lilac breasted rolller, althans dat verstond ik, het nationale symbool van Botswana.
Heel kleurrijk.


Na een heerlijke kop verse cappuccino reden we verder. Daar is de barcode donkey. De nieuwste benaming van de zebra.


Bij een meer spotten we een nijlpaard, die telkens onderdook als we willen knippen, maar hier is tie dan toch.


Schattig he? Maar wel het gevaarlijkste beest wat je hier tegen komt.
En verder ging het weer.




Grote opwinding bij Quinten omdat hij in de verte onder een boom 2 cheetahs zag. Maar dan ook wel heel ver weg. Hij had een enorme telelens op zijn camera en daarop kon je vaag iets gespikkelds zien. Door de verrekijker zag ik ook wat bewegen en als hij zei dat het een cheetah was, dan geloof ik het meteen. Dat scheen een zeldzaam dier te zijn in het park.
De opwinding werd nog groter toen we langs de kant van de weg 2 slapende Afrikaanse wilde honden zagen. Auto's verdrongen zich erom heen en de hond gaf een showtje weg, hij liep, ging liggen, rolde op zijn rug. We kregen alle tijd om foto's te maken. Ook de hond was zeer zeldzaam, we hadden geluk.


Bij het wegrijden werden we gewaarschuwd dat er een schildpad onder de auto kroop, die zich lekker achter het wiel nestelde. De andere chauffeur is uitgestapt en heeft hem gered.
Toen op weg naar het lunchadres, in Skukza, met het formaat van een klein dorp, waar we een sandwich hebben gekocht, want de beloofde lunchpakketjes waren er niet.
Er was een stand met allemaal items die in beslag waren genomen, omdat ze illegaal zijn.

Ik houd een luipaardklauw vast en Loek een krokodillenhoofd.

Na de lunch kwamen we nog waterbokken, igrits? en wrattenzwijnen tegen. Hee, Pumba!


Maar we misten nog steeds 2 dieren van de big five, te weten de leeuw en het luipaard. De laatste hebben we gezien. Door een foto te nemen van een boom aan de andere kant van het water waar hij in moest liggen. En ja hoor, na de foto te hebben vergroot was daar nummertje 4. 


Inmiddels zagen we in elke stronk, zandhoop of rotsblok wel een leeuw, maar helaas, we kwamen ze niet meer tegen. Wel nog een mooi plaatje van een giraf.


En het 2e busje wat we telkens tegenkwamen, de chauffeurs hielden elkaar van hun vondsten op de hoogte via mobilofoon.


En dit was gewoon leuk, een hele familie olifant die naar overkant liep. Zie je die kleine ukkies erbij?
















1 opmerking: