vrijdag 13 september 2013

Dag 12, Memphis, Tennessee

405 km naar een andere staat, vandaag wordt het Tennessee, we gaan naar Memphis.


Via de I. 20 naar Jackson, de hoofdstad van Mississippi, de I. 55 helemaal naar Memphis. Weinig restaurants langs de weg, we hebben koffie gedronken bij een Mac, want wifi.

Passeerden dorpjes met de naam Coffeeville. 

Na de lunch waren we al in Memphis. Op naar Days Inn at Graceland aan de Elvis Presley Boulevard


De Days Inn was snel gevonden, het ligt schuin tegenover Graceland. Dit motel is dol op Elvis. Zou de luide Elvis muziek die continue gedraaid word het een beetje verraden? 

Of de grote tekening op de muren?

Misschien het gitaarvormige 
zwembad?

Het bordje op de parkeerplaats zei het misschien ook wel.

De hotelkamer dan?

Alles ademde Elvis Presley.

Nadat we ingecheckt waren, even een kop koffie gedronken op de hotelkamer, waren we weer onderweg naar Bealestreet, de uitgaansstraat van Memphis.









Ja, daar is tie weer, je ontkomt er niet aan. Bealestreet was een luidruchtige straat, elk zichzelf respecterende restaurantje had wel een bandje ingehuurd, die qua volume tegen elkaar op probeerden te spelen.
Van daaruit zijn we even naar de rivier gelopen en zagen daar een mooie paddle wheeler liggen. Misschien morgen een tochtje als we tijd over hebben?


Het werd tijd voor het avondeten, op zoek naar een restaurant. Ik had echt gehoopt dat hoe noordelijker we kwamen, hoe makkelijker de mensen te verstaan waren. Het tegendeel is waar, vooral de jeugd spreekt een soort slang, daar lustten de honden geen brood van. Wij verstaan hun niet, en zij verstaan ons niet. Een gesprek: 
" huh?"
" Ma'am?"
"Huh? "
"Ma'am?"
"Never mind",
Einde gesprek.















1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog weer! Tis dat ik niet van Elvis houd... Vandaag naar Graceland gok ik?

    BeantwoordenVerwijderen