donderdag 5 september 2013

Dag 4, Tallahassee

We waren weer heel vroeg wakker en besloten om maar te gaan ontbijten aan de overkant van de weg.   Daar heb ik misschien een beetje te enthousiast van alles besteld, want de ober constateerde al dat m' am heel veel honger had. Ik heb alles op gekregen, maar heb de rest van de dag geen honger meer gehad.
Na het ontbijt pakten we de koffers en vertrokken richting Tallahassee. 450 km rijden. Het was al aardig warm aan het worden, hulde aan degene die de airco heeft uitgevonden.
We draaiden al snel de Florida turnpike op waar we de helft van de route ook opbleven. Nog even een paar keer tol moeten betalen, maar daarna konden we blijven rijden.  De eerste miles zagen we het ene enorme reclamebord na het andere langs de kant van de weg, maar hoe verder we noordwaarts reden hoe minder er waren totdat we alleen links en rechts bomen hadden.  En een eindeloze 2 baansweg. Ook de food courts kwamen steeds minder vaak in beeld. Omdat Starbucks me zeer teleurstelde door geen enkele keer op te duiken langs de weg, zijn we bij de Mac koffie gaan drinken.
Ergens in Madison, waar het al behoorlijk warm aan het worden was.


Loek  heeft nu trouwens wel door dat deze auto zijn deuren niet vanzelf sluit als je wegloopt:-)

Daarna reden we langs een benzinestation waar we moesten tanken. Iets minder hulde aan de uitvinder van de airco, dat zuipt wel benzine. 

Aan de overkant lag Smiley's market and malls. Een overdekte vlooienmarkt met heel veel " booths".  Hartstikke leuke dingen werden er verkocht, uiteraard bleven er weer een paar boeken in Loek's handen kleven. En Kelly, ik heb 'm hoor, niet in levende lijve, maar toch wel leuk. (Oeh, ga hier maar eens over brainstormen).

Even voor drieën waren we al in Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Ook staat Tallahassee aan het hoofd van de county waarin de stad ligt: Leon County. Het ligt op een reeks glooiende heuvels, dat is vrij uitzonderlijk voor steden in Florida, ten zuiden van de stad wordt het land vlakker. Tallahassee is een woord uit de Muskogean taalfamilie en betekend zoiets als old fields.  In de bossen bij Tallahassee in de winter van 1538/39 bracht de ontdekkingsreiziger Hernando de Soto de eerste kerst in de nieuwe wereld door.
De Econolodge was zo gevonden, de I. 10 af en de grote doorgaande weg door Tallahassee: de Monroestraat, was  de straat die we moesten hebben.
Ingecheckt, koffers op de kamer gegooid en weer de auto in richting downtown. Nog geen 100 meter verder: een Starbucks. Frappuccino!


Daarna pas verder. Downtown is een zakenwijk, alleen maar overheidsgebouwen, een mooi oud Capitol building, met daarachter de grote toren van het nieuwe gebouw.


In het park waar we de auto parkeerden waren alle bomen overwoekerd met mos wat wel een mooi plaatje was.


Het stratenplan van Tallahassee is heel simpel, net als in N.Y. Een rasterwerk, met noord- zuid en oost- west straten.
Terug op de kamer legde ik de Ipad aan de oplader en viel de stroom uit. Gewoon toeval hoor, want de hele wijk bleek zonder stroom te zitten. De airco viel ook uit, dus wilden we naar een Mall, op de plattegrond die we van de receptionist hadden gekregen stond ook aangegeven dat er eentje was.
Voor het hotel was er al een agent het verkeer aan het regelen, want ook de stoplichten deden het niet.
We hebben gezocht, heen en weer gereden, de "weer" rit was stapvoets, want het verkeer stond zo'n beetje muurvast.
Nadat we het hadden opgegeven zijn we maar gaan eten, inmiddels was het bijna 7 uur en hadden we vanaf 7 uur 's ochtends niets meer gegeten. Amerikanen weten hoe ze een ontbijt moeten maken, ik had eerlijk gezegd nog niet erg veel honger.
Bij the Longhorn steakhouse zijn we gaan eten. Ik een teiltje salade en Loek een halve koe.


Of we nog desert wilden? Nou, deze keer maar niet.
Zo en nu even naar de receptie, want we hebben geen internet op onze kamer. Vanwege de stroomstoring is de router voor dit gebouw uitgevallen.

Nog even een palmboom voor Kitty



1 opmerking:

  1. Hahahaha... Als zelfs een Amerikaan zegt dat je veel ontbijt hebt besteld, dan heb je ECHT veel ontbeten!

    En je hebt 'm, maar niet in levende lijve???!!! Uhm? Een kaart van iemand. Vast wel. Ik zal nog eens even nadenken van wie... Iemand uit Florida? (geef es een hint)

    BeantwoordenVerwijderen