vrijdag 13 september 2013

Dag 13, Graceland en Arkansas


Dit was wel een heel lang Elvis dagje. Allereerst naar het bezoekerscentrum om de vouchers in te wisselen voor tickets.

Dit was de tour die we gingen doen.

Eerst mochten we in de rij gaan staan voor een plaatsje in de minibusjes die af en aan reden. "Helemaal" naar de overkant van de straat, waar we door het hek reden, de oprijlaan op naar Graceland. Het werd geopend voor toeristen en fans in 1982. Gebouwd in 1939 door Dr. Thomas Moore die het huis vernoemde naar de tante van zijn vrouw: Grace. 


Het is een heel mooi huis, maar zoveel kleiner dan ik het verwacht had. Het ligt gewoon in een straat, niet achteraf zoals ik dacht en de buren  wonen best wel dichtbij. Natuurlijk ligt er zat grond rondom het huis, maar het is geen groot landgoed, bij lange na niet.

Als eerste was er rechts de zitkamer

En links de eetkamer

De trap naar boven was verboden gebied, de privevertrekken boven blijven uit respect privé.

De slaapkamer maar van de ouders van Elvis: Vernon en Gladys.

De keuken, van alles voorzien voor de echte zuidelijke cuisine waar Elvis van hield.

De televisiekamer beneden in de kelder

Daarnaast lag de biljartkamer

De junglekamer, met een schilderij van 2 beroemdheden uit Nederland.

Het kantoor van vader Vernon lag apart van het huis.

Dit is een maquette van het geboortehuis van Elvis Presley in Tupelo. Een 2 kamer huis, waar Elvis 8 januari 1935 is geboren. De man was als hij nog geleefd had bijna 80 jaar.

De achterkant van het huis.

En overal in het huis kamers en gangen helemaal volgehangen met zijn gouden platen en andere memorabilia. 


Zoals de bruidsjurk van Priscilla en zijn trouwpak. Ze trouwden op 1 mei 1967 in Las Vegas en het jaar erop op 1 februari 1968 werd Lisa Marie geboren.


Elvis was dol op racquetball, hij liet een zaal bouwen om het te spelen, nu hangen er nog meer gouden platen en staan zijn pakken tentoongesteld.



Dit is het graf van zijn tweelingbroer Jesse, die doodgeboren was.

De graven van Gladys en Vernon, Elvis en zijn oma van vaderskant Minnie Mae die  hun allemaal heeft overleefd en ook op Graceland woonde.


Terug in het busje naar de musea aan de overkant van de Elvis Presley Boulevard.  En tot ziens Graceland.


Maar eerst een colaatje in zo'n typisch jaren 50 diner.




De twee vliegtuigen van Elvis stonden ook op het museum terrein. De Lisa Marie was veruit de grootste, met zitruimtes, ontspanning ruimte, slaapkamer, badkamer. The Hounddog II was beduidend kleiner. Boodschappenvliegtuigje?

In het automobiel museum stonden 22 van zijn auto's, maar deze is veruit de bekendste. Hij gaf ' m aan zijn moeder. The pink Cadillac uit 1955.

Er waren nog 3 musea, welke we doorgewandeld zijn, af en toe een stukje film gekeken, wat interviews met Elvis himself, en toen waren we wel helemaal gaar. The king is dead, long live the king.

Omdat Arkansas hier echt op nog geen steenworp vandaan ligt, zijn we even de brug over de Mississippi afgereden en hoppa: Arkansas, weer een staat op mijn lijstje erbij.


Vandaag nog rock and roll, morgen country en western.









1 opmerking: